Gazeta Ekonomia

Kupto Ekonominë

10 shtetet më inovative në botë për vitin 2017 [Infografikë]

Sipas të dhënave të Kombeve të Bashkuara (OKB), për vitin 2017 shteti i Zvicrës është shteti më inovativ në botë. Ndjekur nga Suedia që është në vend të dytë dhe Holanda në vend të tretë. Shtetet e Bashkuara të Amerikës për këtë vit e zënë vendin e katërt, ndërsa Britania e Madhe është ne vend të pestë.

Vendi i gjashtë i takon Danimarkës, ai i shtati është për Singaporin, pasuar nga Finlanda e cila gjendet në vend të tetë dhe Gjermania në vend të nëntë. Top dhjetëshen e vendeve më inovative e mbyll Irlanda. /Gazeta Ekonomia