Gazeta Ekonomia

Kupto Ekonominë

5 shtetet ku shqiptarët mund të emigrojnë më lehtë [Infografikë]

Shqiptarët janë ndër popujt që emigrojnë më shumë. Arsyet tashmë dihen, për shkak të papunësisë në Shqipëri, për një jetë më të mirë, por edhe për të studiuar.

Nëse jeni gati të filloni një jetë të re diku tjetër, duhet të hidhni një sy tek vendet më të lehta ku emigrohet.

Nëse një mundësi më e mirë të troket në derë, për punë apo për shkollë, patjetër që duhet ta marrim atë.

Po, Kanadaja është ende vend i preferuar në botë për emigrantët pasi është vendi më i lehtë për të emigruar.

Për aq kohë sa ju jeni një person i aftë dhe i gatshëm për të mësuar, punëdhënësit do ju marrin në biznesin e tyre dhe në fund, ju lejoheni të hyni në Kanada. Vendi ofron mundësi të panumërta për punëtorët e kualifikuar nga çdo cep të botës.

Një punë me paga të larta, norma e ulët e taksave dhe shërbimet shëndetësore me cilësi të lartë dhe të arsimit, e bëjnë Kanadanë vendin më të mirë në botë për të jetuar.

Belgjika është vendi i dytë më i arritshëm për emigrantët në botë. Ajo është gjithashtu distributor numër një i çokollatës dhe diamanteve në botë. Fare lehtë mund të filloni procesin e një vize qëndrimi në Belgjikë për aq kohë sa ju keni një leje pune. Nëse ju jeni ende në kërkim të një pune, zyra e emigracionit do t’ju japë një vizë të përkohshme. Belgjika mund të jetë një vend i vogël por ajo ju ofron më është e madhe.

Zelanda e Re është duke kërkuar për popullsinë më të re të punëtorëve. Kjo është ndoshta arsyeja e tyre për të lejuar emigrantët në vend. Për madhësinë e saj gjeografike, Zelanda e Re ende ka një popullsi të vogël prej vetëm 4.5 milionë banorësh, krahasuar me vende të tjera si Australia. Nëse keni ndërmend të krijoni një biznes këtu, ekziston një mundësi e madhe që do të punojnë për ju.

Toka e veçuar, apo Shtetet e Bashkuara të Amerikës nuk është vetëm një nga vendet ku mund të emigrohet lehtë, por gjithashtu një vend i sigurt për ta quajtur shtëpi. Është toka e qëllimeve tuaja në jetë më shumë se sa e ëndrrave. Arsim i mirë, objekte të mira mjekësore, njerëz të adhurueshëm. Mundësitë për punë janë të pafundme.

Nëse ju doni të jetoni në një vend ku do të takoheni me njerëzit më të lumtur dhe që nuk vrasin apo vjedhin, Norvegjia është vendi i përsosur. Me një peizazh piktoresk, standard të lartë të jetesës, dhe ende me tarifë të lirë për shkollim Norvegjia është toka e modernizuar e mrekullive. /Gazeta Ekonomia