Gjermania dhe Franca me marrëveshje të përbashkët për industrinë brenda Bashkimit Evropian

Gjermania dhe Franca janë pajtuar për një plan të përbashkët për politikën industriale në Evropë, duke synuar të mbështesin kompanitë vendase për të konkurruar me rivalët e huaj dhe për të mbrojtur më mirë teknologjitë kyçe nga ndërmarrjet e huaja.

Ky veprim është nxitur nga shqetësimet për kompanitë e huaja, sidomos kineze, që fitojnë njohuri evropiane dhe përkeqësojnë bazën e prodhimit në të cilën është ndërtuar shumë nga pasuria e kontinentit.

Propozimet, të paraqitura nga ministri gjerman i Ekonomisë, Peter Altmaier dhe homologu i tij francez Bruno Le Maire pas bisedimeve në Berlin, kërkojnë më shumë investime në teknologji të reja dhe një rishikim të rregullave të konkurrencës të Bashkimit Evropian.

“Evropa do të mbetet vetëm një kontinent i madh industrial nëse ne jemi në gjendje të bashkojmë forcat, të ndryshojmë rregullat evropiane që tani janë të vjetruara dhe mbrojnë më mirë veten”, tha Le Maire.

Berlin dhe Paris dëshirojnë të rishikojnë rregullat e Bashkimit Evropian pas vetos të Komisionit Evropian për përpjekjet e Siemens dhe Alstom për të krijuar një kampion hekurudhor evropian për të konkurruar me rivalët më të mëdhenj të huaj.

Të dy vendet evropiane sugjeruan përditësimin e udhëzimeve të bashkimit për të marrë më shumë parasysh konkurrencën në nivel global e jo në nivel evropian.

“Është hera e parë që Franca dhe Gjermania kanë paraqitur propozime për të transformuar rregullat e konkurrencës së Bashkimit Evropian. Ne kemi teknologji të fuqishme dhe moderne dhe nuk duam që ato t’i shërbejnë më shumë kontinenteve të tjera sesa tonave”, tha Le Maire.

Le Maire tha gjithashtu se Franca dhe Gjermania shpresonin të merrnin miratimin e ndihmës shtetërore të Komisionit Evropian për një nismë të re të baterive para prillit. Altmaier tha se Gjermania dhe Franca kishin rezervuar 1.7 miliardë euro të kombinuara për të mbështetur prodhimin vendor të qelizave të baterive për automjetet elektrike.

“Unë pres një vendim në lidhje me konsorciumet shumë shpejt, ndoshta në javët e ardhshme”, tha Altmaier.

Shtytja synon të zvogëlojë vartësinë e prodhuesve të makinave evropiane në furnizuesit e baterive të automjeteve aziatike dhe të mbrojë vendet e punës të rrezikuara nga largimi i motorëve me djegie.

0 Reviews

Write a Review

Read Previous

Bizneset kërkojnë nga Qeveria që të mos hiqet tarifa 100 për qind

Read Next

Tarifa 100 për qind nuk i pakëson mallrat e Serbisë në Kosovë