Gazeta Ekonomia

Kupto Ekonominë

‘iPhone 8’ do të kushtoj 900 dollarë?

Ashtu sikundër e do tradita, ‘Apple’ pritet që të prezantojë brenda muajit shtator ‘iPhone 8’, që mbërrin në 10-vjetorin e prezantimit të modelit të parë të telefonit më të suksesshëm në treg.

Është çështje ditësh që gjithçka të bëhet publike, përfshirë këtu parametrat e pajisjes së re, por edhe çmimin.

Në forumet teknologjike ka qarkulluar gjithmonë shifra mbi 1,000 dollarë për blerjen e ‘iPhone 8’ dhe në shumë prej tyre thonë se do të mbërrijë me emrin ‘iPhone Edition’, ose ‘iPhone X’, për të nderuar 10-vjetorin e daljes së iPhone të parë në treg.

Por me daljen në treg të ‘Galaxy Plus’, me një çmim rreth 740 dollarë dhe ‘Galaxy Note’ për 950 dollarë, ekspertë të teknologjisë dhe njohës të tregut parashikojnë që ‘Apple’ të konkurrojë me një çmim bazë prej 900 dollarësh, që mund të rritet nëse kërkohet që pajisja të ketë më shumë hapësirë për ruajtjen e materialeve.