Gazeta Ekonomia

Kupto Ekonominë

Jep dorëheqje shefi i sigurisë së Facebook-ut

Shefi i sigurisë në Facebook, Alex Stamos, do të largohet nga firma për të vazhduar karrierën në Universitetin Stanford.

Largimi i tij ka qenë i pritur pas lajmeve në muajin mars se Facebook do të riorganizojë sektorin e tij të sigurisë.

Shefja e operacioneve në Facebook, Sheryl Sandberg, tha se Stamos ka luajtur një ‘rol të rëndësishëm’ në kompani.

Dorëheqja e tij vjen në kohën kur Facebook është nën vëzhgim për përhapjen e keqinformimit në platformën e tij, si dhe pas një krize të privatësisë së të dhënave.

Duke folur për New York Times, Stamos e përshkroi kohën e tij në Facebook si ‘tre vjet të vështirë’.