Gazeta Ekonomia

Kupto Ekonominë

Korea e Jugut po paguan ata që raportojnë aktivitetet e paligjshme në kriptovaluta

Shkëmbimi i mbështetur nga Kakao Upbit në Korenë e Jugut, ka nisur një sistem për të shpërblyer përdoruesit për identifikimin e skemave mashtruese me shumë nivele në lidhje me kriptovalutat, aktualisht janë identifikuar dhe raportuar 20 skema të tilla në polici.

Kakao Upbit ka ftuar të gjithë përdoruesit e tij të përdorin sistemin e saj të ri që synon identifikimin e mashtrimeve të shumëllojshme, të paligjshme që paraqiten si kriptovaluta ose shenjat e Ofertave Fillestare të Monedhës (ICO).

Upbit ka shkruar në njoftimin e tij kohët e fundit se numri i rasteve të mashtrimit të paligjshëm dhe të nivelit të lartë është rritur dhe sistemi e tij të ri përpiqet të “parandalojë dëmet për shkak të mashtrimit të paligjshëm dhe për të krijuar një ekosistem të shëndoshë kriptovalutor”. Kërkon që të gjithë përdoruesit e tij të marrin pjesë në mënyrë që të parandalojnë mashtrimin e kriptovalutave.

Sipas Hankook Media, përcjell Telegrafi, sistemi do të jetë në fuqi për një vit dhe do të përfundojë në mars 2019 dhe Upbit do të vendosë më vonë nëse kjo periudhë do të zgjatet.

“Nëse dëshmitarët ose viktima të paligjshme në shumë nivele raportojnë në Upbit dhe agjencitë hetuese në të njëjtën kohë, një shpërblim në të holla do t’i jepet ankuesit të parë të rastit të paligjshëm të rekrutimit”, u shpreh shtypi i lajmeve.

“Për ankuesin origjinal, Upbit paguan një shpërblim prej një milion won, të holla koreane apo 930 dollarë”, konfirmon Upbit.