Gazeta Ekonomia

Kupto Ekonominë

Kryeministri i Maltës i thotë OKB-së se kriptovatutat janë e ardhmja e parave

Kryeministri i Maltës, Joseph Muscat, ka thënë se kriptovalutat janë e ardhmja e parave dhe se teknologjia Blockchain mund të nxisë një shoqëri më transparente dhe të barabartë. Ai i bëri vërejtjet e tij në një fjalim drejtuar Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së.

Muscat tha se ata që bashkojnë ekonominë e re dixhitale me një shtet dixhital, do të jenë më të gatshëm për të krijuar një shoqëri që vërteton të ardhmen.

“Teknologjia Blockchain krijon të ardhmen e parave, më transparente pasi ndihmon në filtrimin e bizneseve të mira nga ato të këqijat. Por këto teknologji mund të bëjnë shumë më tepër”, tha Muscat, përcjell Telegrafi.

Kryeministri argumentoi se teknologjitë e shpërndarjes (DLT), ku Blockchain është një lloj i saj, do të transformojnë gamën e sistemeve politike, qytetare dhe të korporatave. Potenciali i tyre për të zgjidhur “problemet e vjetra dhjetëvjeçare” ishte shtysë për Maltën që ta sheh veten si një ishull i teknologjisë Blockchain.

Ai propozoi që DLT siguron se askush nuk është i privuar nga pasuria e tyre legjitime për shkak të të dhënave të komprometuara, se korporatat bëhen më të përgjegjshme ndaj aksionarëve të tyre dhe që thotë se lëvizin nga mbledhja e informacionit mbi qytetarët e tyre për të rregulluar një mjedis ku qytetarët besojnë në trajtimin e të dhënave të tyre.

Në muajin qershor, parlamenti maltez miratoi tre DLT dhe fatura të lidhura me kriptovalutat.