Gazeta Ekonomia

Kupto Ekonominë

‘MalMath’ aplikacioni i studentëve të UP-së me afër katër milionë shkarkime

Erjon Paçarizi, Alban Robelli dhe Admir Jashari janë tre studentë të Departamentit të Shkencave Kompjuterike, në Fakultetin e Shkencave Matematiko-Natyrore të Universitetit të Prishtinës, të cilët rreth një vit më parë lansuan aplikacionin ‘MalMath’.

Aplikacioni i krijuar nga këta studentë deri më tani ka arritur afër katër milionë shkarkime në sistemin Android, numër i cili po vazhdon të rritet me shpejtësi të jashtëzakonshme.

Ky aplikacion dallon nga aplikacionet e deritanishme të kësaj fushe për shkak se zgjidh detyra të matematikës duke përshkruar secilin hap të tyre.

Alban Robelli, njëri nga krijuesit e këtij aplikacioni, thotë se misioni i tyre është që të pajisin studentët me zgjidhje të detajuara për problemet e matematikës në nivelin që ata mund ta kuptojnë procesin e zgjidhjes së problemit.

“Ideja është për të ndihmuar nxënësit të kuptojnë mënyrën e zgjidhjes së problemeve të matematikës dhe jo vetëm, duke e dhënë rezultatin e problemit”, thotë ai.

Aplikacionin ‘MalMath’ mund ta shkarkoni në ‘Google Play Store’.