Gazeta Ekonomia

Kupto Ekonominë

NASA fillon kërkimet mbi teknologjinë Blockchain të Ethereum

Agjencia Kombëtare amerikane e Aeronautikës dhe Hapësirës (NASA) dhe Hulumtues në Universitetin e Akron po kërkojnë përdorimin e teknologjisë Blockchain të Ethereum për të përmirësuar komunikimin hapësinor.

Një deklaratë nga Universiteti zbuloi se Jin Wei-Kocsis, asistent profesor i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, mori një grant trevjeçar prej 330 mijë dollarësh nga Fakulteti i Karrierës në NASA për të udhëhequr një hulumtim mbi ‘Rrjetin Resilient dhe Paradigmën e Kompjuterit (RNCP)’ duke përdorur teknologjinë Blockchain prapa ‘kontratave të mençura’.

“Në këtë projekt, teknologjia Blockcheain e Ethereum do të shfrytëzohet për të zhvilluar një infrastrukturë të decentralizuar, të sigurt dhe njohëse të rrjeteve dhe informatikës për eksplorim të thellë në hapësirë. Protokollet e konsensusit me Blockchain do të hulumtohen më tej për të përmirësuar elasticitetin e infrastrukturës”, thuhet në njoftimin e Universitetit, përcjell Telegrafi.

“Unë shpresoj që të zhvilloj teknologji që mund të njohë kërcënimet mjedisore dhe t’i shmangë ato, si dhe të plotësojë automatikisht një numër të detyrave”, tha Wei-Kocsis.

Sipas saj, teknologjia, nëse hulumtohet thellë, do t’i japë hapësirë ​​anijes për të arritur më shumë detyra dhe për të mbledhur më shumë të dhëna, në të njëjtën kohë do t’u japë mundësi shkencëtarëve t’i përgjigjen kërcënimeve mjedisore.