Gazeta Ekonomia

Kupto Ekonominë

Nga fillimi i vitit janë vjedhur rreth 1 miliard dollarë kriptovaluta

Vjedhjet e kriptovalutave nga platformat e tregtimit dhe bursat e këmbimit arritën në 927 milionë dollarë në nëntë muajt e parë të vitit, ose 250 për qind më shumë sesa një vit më parë, kur në vitin 2017 vlera ishte 266 milionë dollarë.

Popullariteti i Bitcoin dhe shfaqja e më se 1,600 kriptovalutave të ndryshme kanë shtuar interesin e hakerave në këtë industri, përcjell Telegrafi.

Nga thyerja e CoinCheck dhe Mt. Gox u vodhën 547 dhe 480 milionë dollarë në 2018-në, respektivisht në 2014-në.

Bursat kryesore të kriptovalutave me praktika të dobëta ligjore kundër pastrimit të parave janë përdorur për të pastruar 2.5 miliardë dollarë Bitcoin që nga viti 2009.