Gazeta Ekonomia

Kupto Ekonominë

Pagat me rritje për mjekët dhe infermierët me Ligjin e ri të Pagave [Infografikë]

Ministri i Shëndetësisë, Uran Ismaili ka publikuar pagat e profesionistëve shëndetësorë pas miratimit të Ligjit të Pagave në Kuvendin e Kosovës.

Ai ka treguar se paga më e ulët në shëndetësi do të jetë për infermierët e cila shkon në 525 euro për muaj, kurse ajo më e larta është për mjekun specialistë dhe mjekun specialistë të mjekësisë familjare në shumë prej 1195 euro për muaj.

“Në dekadën e re të shëndetësisë, rritja më e madhe e pagave për të gjithë profesionistët shëndetësorë në 20 vjetët e fundit. Këto janë pagat me rritje për të gjitha kategoritë”, ka shkruar ministri Ismaili në Facebook.