Gazeta Ekonomia

Kupto Ekonominë

Pas Sorosit edhe familja Rockefeller besohet se janë duke u marr me kriptovaluta

Së pari, nëse raportet duhet të besohen, investitori legjendar George Soros është gjetur të jetë duke investuar në kriptovaluta. Tani, Venrock, një firmë kapitalesh prej 3 miliardë dollarësh në pronësi të familjes së famshme amerikane Rockefeller, besohet se janë duke u marrur me kriptovaluta.

David Pakman i Venrock shpjegoi për Fortune, përcjell Telegrafi, se “Ka shumë tregtarë të kriptovalutave në treg. Ka shumë fonde gjithashtu. Kjo është e ndryshme. Në fakt, për ne, duket pak më shumë si një kapital ndërmarrës”.

Pakman është duke folur për partneritetin e njoftuar të Venrock me Coinfund, një grup investitorësh të angazhuar ekskluzivisht drejt bizneseve të reja të kriptokromatikës.

“Ne donim të bashkohemi me këtë ekip që ka bërë investime dhe në të vërtetë ndihmojmë në arkitektin e një numri të ekonomive të ndryshme dhe projekteve të bazuara në kriptovaluta”, vazhdoi Pakman.

Coinfund është vërejtur në ekosistemin për projekte të tilla si Coinlist, për të ndihmuar lehtësimin e Ofertave Fillestare të Monedhave (ICO) dhe krijuesit të aplikacioneve për biseda Kik.

“Ne do të punojmë ngushtë me ta për të ndihmuar mentorin, këshillimin dhe mbështetjen e ekipeve në hapësirë. Ne jemi duke u përpjekur të kultivojmë një sinergji unike midis ekipeve, teksa shohim themelues më me përvojë dhe fillime më tradicionale të teknologjisë Blockchain”, vuri në dukje Jake Brukhman i Coinfund.

Pakman këmbënguli se Venrock është në kriptovaluta për një kohë të gjatë, duke parë teknologjinë përreth si transformuese.