Masdar – qyteti me zero emetim të dyoksidit të karbonit

Masdar – qyteti me zero emetim të dyoksidit të karbonit

Ne jetojmë në një botë që po bëhet më e nxehtë dhe gjithnjë e më e populluar, ndërsa ajri që marrim frymë është dëmshëm në mënyrë të rrezikshme. Sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, nëntë nga…

Read More
Instagram teston një funksion për shitjen e produkteve

Instagram teston një funksion për shitjen e produkteve

Rrjeti social Instagram nisi testimet në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për një funksion ku përdoruesit mund të blejnë produkte direkt nga platforma. Lëvizja vjen në një kohë kur Instgram po përpiqet të përfitoj me…

Read More
7 për qind e bizneseve në Bashkim Evropian kanë përdorur robotë gjatë vitit 2018

7 për qind e bizneseve në Bashkim Evropian kanë përdorur robotë gjatë vitit 2018

Shtatë për qind e bizneseve brenda Bashkimit Evropian që kanë së paku 10 punëtorë kanë përdorur robotët industrial ose ata të shërbimeve gjatë vitit 2018. Sipas Zyrës së Statistikave të Bashkimit Evropian, bizneset e mëdha…

Read More
Apliko online për garën ‘Dig Data’

Apliko online për garën ‘Dig Data’

Faqja e garës “Dig Data” nga Fondacioni i Mileniumit të Kosovës është tashmë online dhe përmban të gjitha informatat që lidhen me pjesëmarrjen në këtë garë. “Dig Data” është garë e cila fton hulumtuesit e…

Read More
Elon Musk ideon hapjen e një tuneli të teknologjisë së lartë në Los Anxhelos

Elon Musk ideon hapjen e një tuneli të teknologjisë së lartë në Los Anxhelos

Ndërmarrësi miliarder, Elon Musk, ka hedhur idenë për hapjen e një tuneli të teknologjisë së lartë nën një pjesë të Los Anxhelosit, si provë e projektit të një rrjeti transporti nëntokësor të shpejtësisë së lartë…

Read More
Lansohet fondi për përkrahjen e OJQ-ve që promovojnë inovacionin

Lansohet fondi për përkrahjen e OJQ-ve që promovojnë inovacionin

Me qëllim të mbështetjes së projekteve që kontribuojnë në promovimin e zhvillimit të inovacionit dhe ndërmarrësisë, ministria e Inovacionit dhe Ndërmarrësisë (MIN), ka lansuar “Fondin për Inovacion dhe Ndërmarrësi” për organizatat joqeveritare të cilat kanë…

Read More
Gjermani, të punësuarit do të zëvëndësohen me robotë

Gjermani, të punësuarit do të zëvëndësohen me robotë

Bankierë të njohur kanë paralajmëruar se shumë të punësuar do të humbasin vendet e punës, pasi punën e tyre do ta bëjnë robotët. Drejtori ekzekutiv i Deutsche Bank, John Cryan, në një konferencë tha që…

Read More
‘MalMath’ aplikacioni i studentëve të UP-së me afër katër milionë shkarkime

‘MalMath’ aplikacioni i studentëve të UP-së me afër katër milionë shkarkime

Erjon Paçarizi, Alban Robelli dhe Admir Jashari janë tre studentë të Departamentit të Shkencave Kompjuterike, në Fakultetin e Shkencave Matematiko-Natyrore të Universitetit të Prishtinës, të cilët rreth një vit më parë lansuan aplikacionin ‘MalMath’. Aplikacioni…

Read More
‘Watch’ risi nga Facebook

‘Watch’ risi nga Facebook

Pas shumë thashethemeve për ‘Facebook TV’, ai vjen vërtetë. Rrjeti social me dy miliardë përdorues publikon ‘Watch’ një shtojcë për videot ku nxjerr episode, spektakle, ngjarje sportive që do të bëjë trampolinën dhe për prodhime…

Read More
ESA lëshon satelitin për monitorimin e ndotjes së ajrit

ESA lëshon satelitin për monitorimin e ndotjes së ajrit

Çdo sekondë, miliona ton gaze të ndryshëm ngrihen nga sipërfaqja e tokës në atmosferë. Shumë prej tyre janë të krijuara nga njeriu dhe të dëmshme, duke kontribuar masivisht në ndotjen e mjedisit dhe rrjedhimisht në…

Read More